14 Αυγ 2012

Διανομή τροφίμων στη Χαλκίδα (φωτορεπορτάζ)


Τη Δευτέρα 13/8, μέλη της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με επικεφαλής τον βουλευτή Ευβοίας Νίκο Μίχο, μοίρασαν πάνω από 12 τόνους λαχανικών και φρούτων σε Έλληνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης: πολυτέκνους, ανέργους, απόρους και χαμηλοσυνταξιούχους. Διατέθηκαν συνολικά: 5,5 τόνοι καρπούζια και 2,5 τόνοι κρεμμύδια, που μαζέψαμε οι ίδιοι (δείτε ΕΔΩ), 3 τόνοι πατάτες, 1 τόνος καρότα, 500 κιλά πορτοκάλια, καθώς και τοματάκια και μαϊντανός.


Περισσότερες από πεντακόσιες (500!) οικογένειες προσήλθαν στο Πάρκο του Λαού, δίπλα στα γραφεία μας, όπου και γινόταν η διανομή, για να προμηθευτούν λαχανικά σε γενναιόδωρες ποσότητες. Η οργάνωση του Κινήματος, η ευαισθησία στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων και οι διακριτικές συστάσεις των συναγωνιστών της περιφρούρησης, για διαρκή προτεραιότητα των εγκύων, ηλικιωμένων και ατόμων με προβλήματα υγείας, εξασφάλισαν μια άψογη διαδικασία, χωρίς στριμωξίδι και εκνευρισμούς. Αν και η ώρα έναρξης ήταν στις 10πμ, η προσέλευση άρχισε δειλά με το που εμφανιστήκαμε στον χώρο, περίπου 3 ώρες νωρίτερα, και συνεχίστηκε αυξανόμενη ως και μετά τη λήξη, στις 12:30 το μεσημέρι, και παρά την εξάντληση των προϊόντων!  


Το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών, που βοηθούσαν τους ανήμπορους να μεταφέρουν τα τρόφιμα στα οχήματά τους ή μέχρι τη στάση του λεωφορείου, ξύπνησε το φιλότιμο και την αλληλεγγύη -που συνήθως καπνίγονται απ' τον ανταγωνισμό σε τέτοιες περιστάσεις- και πολλοί άφηναν τη θέση τους στην ουρά για να συνδράμουν τους πιο αδύναμους ομοεθνείς μας. Η ευγένεια αυτών των πράξεων επιβραβεύθηκε με επιπλέον ποσότητα τροφίμων.


Ευελπιστούμε ότι, με την αρωγή παραγωγών και βιομηχανιών των νομών μας, θα είμαστε σύντομα σε θέση να καθιερώσουμε σε τακτή βάση δεκαπενθημέρου τις μαζικές διανομές τροφίμων - παράλληλα με τις κατ' οίκον επισκέψεις μας. Όλοι οι συμπατριώτες μας, που δίνουν τα στοιχεία τους προσερχόμενοι σε μια διανομή, θα ενημερώνονται εγκαίρως για την επόμενη.


Η αλληλεγγύη, ο αγώνας και η πίστη είναι τα όπλα για ν' αντέξει ο λαός μας μέχρι τη μέρα της Νίκης των Ελλήνων Εθνικιστών. Μέχρι τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ της Νεμέσεως των Ελλήνων.

Φωτορεπορτάζ:

Στις 7πμ ξεκίνησε η προετοιμασία του χώρου
Οι επόμενες ώρες θα είναι κοπιαστικές και η διάθεση είναι ...ανάλογη
Τα προϊόντα μπαίνουν σε σακούλες πριν αρχίσει η προσέλευση
Όλα είναι έτοιμα στις 9πμ
Η μέχρι τότε σποραδική προσέλευση...
...αυξάνει προοδευτικά
Πολύτεκνες οικογένειες και χαμηλοσυνταξιούχοι...
...χαμηλόμισθοι συμβασιούχοι...
...άνεργοι γονείς με τα παιδάκια τους...
...λαμβάνουν γενναιόδωρες ποσότητες φρούτων και λαχανικών
Στις 10πμ η προσέλευση αυξάνει στη γραμματεία
Ουρές αρχίζουν να σχηματίζονται
Ο βουλευτής βοηθά στη διανομή όπως κάθε μέλος της Τοπικής
Ο κόσμος πυκνώνει όλο και περισσότερο
Στη γραμματεία το αδιαχώρητο, αλλά με τάξη και υπομονή
Απαιτώντας απ' το βουλευτή να γίνει η φωνή της οργής της στη βουλή
Καθ' όλη τη διάρκεια όποιος χρειαζόταν βοήθεια στη μεταφορά, την είχε.
Στις 12:30 υπήρχαν μόνο λίγα καρπούζια και κρεμμύδια...
...και ακόμη ερχόταν, να λάβουν έστω αυτά.
Κουρασμένοι μα ικανοποιημένοι σύντροφοι...
...στο τέλος μιας ακόμη επιτυχημένης δράσης
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για τον Ελληνικό τρόπο ζωής!