24 Ιουλ 2012

Δουλειά στους Έλληνες: Οι επισκέψεις σε επιχειρήσεις συνεχίζονται


Με ξαφνικές επισκέψεις σε μεγάλες επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή σε Σχηματάρι και Οινόφυτα συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι δράσεις της ομάδας εργασίας της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας "Δουλειά στους Έλληνες". Οι ενημερωτικές προσεγγίσεις θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές των δύο νομών. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργοδοτών έδειξε να κατανοεί την ευθύνη που φέρουν απέναντι στην τοπική κοινωνία, αλλά και το Έθνος, και τα πρώτα αποτελέσματα ήδη φάνηκαν με προσλήψεις άνεργων Ελλήνων οικογενειαρχών, αλλά και αγγελίες στον σχετικό τύπο με θέσεις εργασίας, για τις οποίες έχουμε την υπόσχεση ότι θα προτιμηθούν Έλληνες.


Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς μας, καλούμε τους Έλληνες των περιοχών μας, που ενδιαφέρονται να καλύψουν θέσεις ανειδίκευτων ή μη εργατών (και όχι μόνο), να επικοινωνήσουν με την τοπική μας

Στιγμιότυπα και σχόλια από τη δράση της Δευτέρας 23/7:


Η δορυφορική κεραία και η απλώστρα είναι δείγμα ότι διαμένουν μόνιμα στους χώρους της επιχείρησης αλλοδαποί εργαζόμενοί της. Στη συγκεκριμένη εταιρία ακόμη και ο παρουσιαζόμενος ως υπεύθυνος, στα γραφεία, ήταν πακιστανός... 


Πολλά τα εγκατελειμένα εργοστάσια, έρμαια των κλεφτών υλικών. Μια θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής.


Άλλα έχουν μετατραπεί σε τζαμιά και ναούς, φωνάζοντάς το με ταμπέλες στις γλώσσες τους, αφίσες με τους "γκουρού" ή τους "ιμάμηδες" και με την διάταξη των παπουτσιών των αλλόδοξων πιστών. Στο συγκεκριμένο κτίριο συγκεντρώνονται Σιχ. Τη μεσημεριανή ώρα που περάσαμε υπήρχαν τουλάχιστον 50, κρίνοντας απ' τα παπούτσια στην είσοδο.


Το εντυπωσιακότερο στις περισσότερες μονάδες που επισκεφθήκαμε ήταν η δυσανάλογα μικρή, σε σχέση με τις εν ενεργεία μηχανές, παρουσία εργατικού προσωπικού. Μόνο η Επιθεώρηση Εργασίας δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πασιφανές της "μαύρης" εργασίας λαθρομεταναστών, που "εξαφανίζονται" με το που εντοπίζεται επισκέπτης.


Τα σκραπατζίδικα που αγοράζουν λιανικώς μέταλλα δεν ελέγχουν (και ούτε ελέγχονται) για την προέλευση των υλικών. Στο συγκεκριμένο είδαμε ρομά με Ι.Χ. αυτοκίνητο να ζυγίζουν τα μέταλλα που συγκέντρωσαν. Πληροφοριακά, η τιμή αγοράς του χαλκού είναι 3,20 ευρώ το κιλό - πράγμα που εξηγεί την μάστιγα των κλοπών καλωδίων κλπ, από τις "ευπαθείς" ομάδες των ρομά και των λαθρομεταναστών. 


Η προέλευση των κινητήρων θα μπορούσε να ελεγχθεί εύκολα, για να πιστοποιηθεί ότι δεν προέρχονται από κλεμένα και διαλυμένα οχήματα - ΕΑΝ υπήρχε στοιχειώδης πολιτική βούληση από το κράτος.


Εκτεθειμένες φιάλες ακετυλίνης για κοπή μετάλλων και, συχνά, παράνομα χυτήρια στα ...νόμιμα αλλά και απολύτως ασύδοτα σκραπατζίδικα.


Αυτό το τριτοκοσμικό κατασκεύασμα, επί κεντρικότατου οδικού άξονα, είναι καταφανώς παράνομο μαντρί αιγοπροβάτων. Οι ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και προστασίας τόσο των ζώων όσο και των καταναλωτών δεν φαίνεται να ενοχλούν καμία "αρμόδια" υπηρεσία.


Δίπλα ακριβώς στο ανωτέρω μαντρί ο σκουπιδότοπος της "σκραπατζίδικης" αυλής μιας κατοικίας με δορυφορικές κεραίες υποδηλώνει το είδος των κατοίκων.

Το γιατί τα Οινόφυτα απέκτησαν στην περιοχή το παρατσούκλι "Ινδόφυτα" είναι φανερό σε αυτές τις φωτογραφίες.


Πολλές γειτονιές δεν θυμίζουν Ελλάδα. Μαγαζιά και σπίτια ανήκουν πλέον σε πακιστανούς, μπαγκλαντεσιανούς, ινδούς και λοιπούς ανατολίτες λαθρομετανάστες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνους.


Στα αριστερά, το μουσουλμανικό μαγαζί κράτησε μόνο το "Ψησταριά" στην ταμπέλα, αλλά έδιωξε το χοιρινό απ' το μενού. Στα δεξιά, ένα κάποτε κατάστημα νυν "χώρος προσευχής".


Οι φήμες, γι' αυτό το παράξενο νεόκτιστο κτίριο σε κομβικό σημείο των Οινοφύτων, λένε ότι πρόκειται για τζαμί. Δεν καταφέραμε να το επιβεβαίωσουμε προς το παρόν. Θα επανέλθουμε.

Τα προβλήματα της περιοχής πάρα πολλά και σοβαρά, με τους Έλληνες να μετατρέπονται γοργά σε "ελεύθερους πολιορκημένους" στις ίδιες τις γειτονιές που μεγάλωσαν, στη γη των πατέρων τους. Ήδη σχεδιάζεται δημιουργία τοπικού πυρήνα Οινοφύτων και Σχηματαρίου, ώστε να έχουμε την δυνατότητα αμεσότερης ενημέρωσης και τακτικότερων παρεμβάσεων. 

Καλούμε κάθε προβληματιζόμενο Έλληνα της περιοχής να πλαισιώσει το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, να ενταχθεί στις τάξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ήρθε η ώρα της Εθνικής Αντίστασης!