25 Σεπ 2012

Πυρήνας Βορείου Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους Έλληνες


Ο νεοσύστατος Αγωνιστικός Πυρήνας της Βορείου Εύβοιας ξεκίνησε τις δράσεις του με χαρακτηριστική κίνηση Αλληλεγγύης σε άπορους Έλληνες. Εν όψει του χειμώνα που έρχεται, οι συναγωνιστές συγκέντρωσαν τρόφιμα και καυσόξυλα και τα διένειμαν σε δύο οικογένειες συμπατριωτών μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης.


Στην πρώτη περίπτωση επρόκειτο για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που η κυρία αντιμετωπίζει εδώ και 6 περίπου χρόνια σοβαρό πρόβλημα υγείας και σύντομα θα πρέπει να ξανακάνει κάποια σοβαρή επέμβαση.  Μας υποδέχτηκαν στο σπίτι τους και μας ευχαρίστησαν για τη βοήθεια με δάκρυα στα μάτια.  


Στη δεύτερη περίπτωση είχαμε δυο ηλικιωμένα αδέρφια (αδελφός και αδελφή), όπου ζούνε σε πολύ άσχημες συνθήκες, με σοβαρά προβλήματα υγείας και αυτοί και ένα σπίτι με τη σκεπή να είναι καλυμμένη με νάιλον για να μην μπαίνουν τα νερά μέσα.  Και εκεί δεχθήκαμε ευχές για την βοήθεια και ήδη συζητάμε να βρούμε τρόπο να φτιάξουμε και τη σκεπή.  


Συγκινητική ήταν και η αντιμετώπιση από τους γείτονες και στα δυο σπίτια που πήγαμε. Η αλληλεγγύη είναι το μέσο για να επιβιώσει ο λαός μας, έχοντας το κράτος απέναντί του αντί δίπλα του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Πυρήνας Βορείου Εύβοιας
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας